Grillowana pierś z kurczaka z warzywami

4.5 (193 ocen)

Jest to ciekawy i prosty pomysł na sycącą i zdrową obiadokolację

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka
    brązowy ryż
    papryka
    cukinia
    oliwki
    zioła prowansalskie
    chili
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana pierś z kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, pokroić. Doprawić chili, ziołami prowansalskimi.
  • 2. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne.
    Cukinię umyć, pokroić w plastry.
  • image-011lxj4 4. Przygotować patelnię do grillowania. Ułożyć na niej mięso i warzywa. Grillować z każdej strony.
  • 5. Mięso i warzywa podawać z brązowym ryżem, oliwkami (według własnego uznania).

Porady

Mięso i warzywa można do smaku doprawić solą i pieprzem, jednak nie jest to konieczne. Do grillowania można wykorzystać inne warzywa, np. bakłażany, cebulę, pieczarki, ziemniaki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pierś z kurczaka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować