PIERŚ KURCZAKA Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU

4.48 (181 ocen)

  • 45 min

Aromatyczne mięsko drobiowe,pyszne warzywa,sos sojowy,kuchnia chińska

  • 45 min

Składniki:

  • 50dag piersi zkurczaka
    25 dag mieszanki chińskiej mrożonej
    3 łyzki sosu sojowego
    słoik sosu chińskiego 500g
    1 papryczka chili
    pieprz,sól-do smaku
    olej do smażenia
    2 szklanki ryżu
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Pierś kurczaka z warzywami po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dusimy 1. Piersi kurczak kroimy na małe paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie mieszamy,zeby sos pokrywał całego kurczaka,odstawiamy na min.2 godz do lodówki.Po tym czasie smazymy an rogrzanym oleju ok 3 minut,wrzucamy zamrożone warzywa,dusimy ok 15 minut mieszając
  • dusimy 2. Na pateknię dokładamy sos chiński,duimy jeszcze ok 10 minut.
    Ryz gotujemy w osolonej wodzie,podajemy z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sos sojowy Warzywa Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować