Pierś z kury w sosie pomidorowym z papryką

4 (4 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowaną pierś z kury możemy podać z ryżem, kaszą czy makaronem oraz ulubioną surówką.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kury
    1 papryką czerwona
    1 papryką żółta
    1 szklanka bulionu
    1/3 szklanki śmietany
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz
    papryka słodka do smaku
    zioła prowansalskie
    Szczypta papryki ostrej
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Pierś z kury w sosie pomidorowym z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany tłuszcz dać pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i zeszklić. Mięso oczyścić z błon i pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi dodać do cebuli i podsmażyć. Dodać bulion, przecier pomidorowy i chwilę dusić mięso. Dodać pokrojone w kostkę papryki.Na koniec dodać śmietankę wraz rozmieszana z mąką, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować