Pierś z kury w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kury oczyścić z błon, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przeciąć wzdłuż na cieńsze filet. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz natrzeć ząbkami czosnkiem przeciśniętego przez praskę. Tłuszcz rozgrzać na patelni kazdy filet zruminiec z obu stron na tłuszczu. Mięso przełożyć na miskę. Na tą samą patelnie dać drobno posiekaną cebulę oraz 2 ząbki czosnku drobno posiekanego, lekko zarumienić. Dodać bulion oraz śmietanę rozmieszana z mąką chwilę podgotowac aż sos zgęstnieje. Mięso włożyć do sosu i chwilę razem gotować. Podawać z makaronem, kaszą czy ryżem. Smacznego
Komentarze