Pierś z kury w sosie śmietanowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

4.1 (10 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie danie dla całej rodziny.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podwójna pierś z kury
    1 opakowanie świeżego szpinaku
    1 szklanka suszonych pomidorów
    1 szklanka bulionu
    1/2 szklanki śmietanki
    3 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    Zioła prowansalskie
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.1 (10 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Dania z kurczaka

Pierś z kury w sosie śmietanowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić z błon i przekroić wzdłuż na cieńsze filety, oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Olej rozgrzać na patelni i zrumieni każdy płat mięsa z obu stron po czym przełożyć mięso na miskę. Czosnek posiekać drobno i lekko podsmażyć na tym samym tłuszczu, dodać szpinak i chwilę dusić. Dodać mięso, bulion i śmietankę chwilę dusić razem. Na koniec dodać pokrojone na mniejsze części pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem oraz ulubioną surówką.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować