Pierś z kury ze szpinakiem w sosie "Alfredo"

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybki do przygotowania, smaczny i sycący obiad.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    1 opakowanie świeżego szpinaku
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    Sól, pieprz

    Sos Alfredo:
    10 dag masła
    2-3 ząbki czosnku
    1 szklanka śmietanki
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 szklanka startego sera parmezan

    Opakowanie makaronu gruba wstążka, fettuccine lub gniazdka
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Pierś z kury ze szpinakiem w sosie "alfredo" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz i dodać mięso, obsmażyć mięso po czym przełożyć na miskę.
  • 2. Na tą samą patelnie dodać masło i drobno posiekany czosnek, lekko zarumienić. Dodać szpinak i podsmażyć. Następnie dodać śmietankę wraz z solą i pieprzem chwilę podsmażyć ok. 2 minuty a następnie ser parmezan chwilę gotować aż sos zacznie gęstnieć. Dodać mięso i wymieszać doprowadzić do zagotowania.
  • 3. Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu. Podawać wraz z sosem i mięsem oraz ulubioną surówką.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować