Pierś z kury ze szpinakiem w sosie "alfredo" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz i dodać mięso, obsmażyć mięso po czym przełożyć na miskę.
2.Na tą samą patelnie dodać masło i drobno posiekany czosnek, lekko zarumienić. Dodać szpinak i podsmażyć. Następnie dodać śmietankę wraz z solą i pieprzem chwilę podsmażyć ok. 2 minuty a następnie ser parmezan chwilę gotować aż sos zacznie gęstnieć. Dodać mięso i wymieszać doprowadzić do zagotowania.
3.Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu. Podawać wraz z sosem i mięsem oraz ulubioną surówką.
Komentarze