PIERŚ Z KURCZAKA Z KOŚCIĄ PIECZONA W RĘKAWIE

4.44 (170 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty sposób na soczyste mięsko z kurczaka czyli pieczenie w rękawie , do tego nie usuwamy kości. Może przygotujecie jutro na obiad? zapraszam:)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża pierś z kością i skórą
    Marynata:
    1/2 cytryny
    1 łyżka melasy
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Wystaw ocenę:

4.44 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pierś z kurczaka z kością pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i delikatnie odsłonić skórę ( ale nie zdejmować do końca). Oprószyć solą.
    Do małej miseczki wycisnąć sok z cytryny. Dodać olej i dokładnie wymieszać trzepaczką. Cały czas mieszając dodać melasę i obie przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Przygotowaną marynatą dokładnie obłożyć mięso, naciągnąć ponownie skórę i ją również posmarować marynatą. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Następnie przełożyć do rękawa, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200-210 st i piec około godziny. Wyjąć z piekarnika, zostawić na 5 minut, aby odpoczęło i pokroić na plastry. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować