Pieczona pierś z kością

  • wyświetlono: 5913 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

w paprykowo-miodowej glazurze

DSC_0795

Składniki

filet z kurczaka z kością
marynata:
miód płynny 2 łyżki
sambal oelek 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz ziołowy 1 łyżeczka
papryka słodka mielona 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczona pierś z kością

  • w marynacie1. Składniki marynaty wymieszać. Filet ułożyć na folii aluminiowej lub w naczyniu do zapiekania i pokryć marynatą. Odstawić do lodówki na godzinę.
  • upieczone mięsko2. Przed pieczeniem fileta dokładnie zawinąć w folię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. Po tym czasie odwinąć folię i piec kolejne 20-30 minut do zrumienienia skórki. Mięso wyjąc z piekarnika i odstawić na 10 minut, następnie odkroić od kości i pokroić w plastry. Polać sosem z pieczenia. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyKurczakfilet z kurczakapierś z kurczakana ostromarynata do mięsapikantne daniepieczona piers z kurczakamarynata z miodemfilet z kościąsambal eolek

Komentarze

Podobne przepisy

Pierś z gęsi pieczona z żurawiną

Dodane przez: Cukiereczek

Pierś z gęsi pieczona z żurawiną

Proste rozwiązania są zawsze najlepsze...

Pierś z pomidorami

Dodane przez: beetle

Pierś pieczona z pomidorami

Smaczne, zdrowe i lekkie danie.

pieczona pierś indyka

Dodane przez: Mroofinka

Pieczona pierś z indyka

Danie idealne na niedzielny lub...

Pieczony filet z indyka

Dodane przez: Bo-Bożena

Pieczona pierś z indyka

Tak przygotowane mięso sprawdzi...

Pieczona pierś gęsi z glazurowanymi buraczkami

Dodane przez: Reniutka

Pieczona pierś gęsi z glazurowanymi buraczkami

Pierś gęsi była miękka, delikatna...

Schabowy z kością

Dodane przez: zzewa

Schabowy z kością

Kotlet schabowy z kością jest o...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE