Pieczona pierś z kością

4.5 (144 ocen)

w paprykowo-miodowej glazurze

Składniki:

  • filet z kurczaka z kością
    marynata:
    miód płynny 2 łyżki
    sambal oelek 1 łyżka
    ketchup pikantny 1 łyżka
    sól 1/2 łyżeczki
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona pierś z kością - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w marynacie 1. Składniki marynaty wymieszać. Filet ułożyć na folii aluminiowej lub w naczyniu do zapiekania i pokryć marynatą. Odstawić do lodówki na godzinę.
  • upieczone mięsko 2. Przed pieczeniem fileta dokładnie zawinąć w folię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. Po tym czasie odwinąć folię i piec kolejne 20-30 minut do zrumienienia skórki. Mięso wyjąc z piekarnika i odstawić na 10 minut, następnie odkroić od kości i pokroić w plastry. Polać sosem z pieczenia. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować