Pierś kurczaka pieczona w rękawie

4.44 (203 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię pieczone mięsa, dlatego żeby namówić moje dzieci do ich jedzenia, piekę je w rękawie razem z ulubionymi warzywami. Pierś pieczona z marchewką nadaje się świetnie zarówno do ziemniaków, jak i jako wkładka do domowego kebaba.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podwójna pierś z kurczaka;
    - przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, mielona słodka papryka, pieprz;
    - duża marchewka;
    - 1/2 pora;
    - olej.
Wystaw ocenę:

4.44 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś z przyprawami 1. Pierś z kurczaka nacieramy przyprawami i olejem. Odstawiamy na 15 minut do lodówki.
  • marchew i por 2. Pora i marchewkę kroimy w krążki.
  • 3. W rękawie do pieczenia układamy mięso i warzywa. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 190 - 200 stopni. Po upieczeniu mięso kroimy na plastry, podajemy z warzywami.

Porady

Powstałym w czasie pieczenia rosołkiem możemy polać ziemniaki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować