Zapraszam na danie obiadowe. Duże kawałki mięsa zatopione w pysznym sosie z dodatkiem marchewki. Polecam na obiad.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
40 dag piersi z kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
2 duże marchewki
400 ml gorącej wody
100 ml zimnej wody
1/2 łyżeczki przyprawy do zupy
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Pierś z kurczaka w sosie z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy. Mięso przesmażamy w garnku na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, wlewamy gorącą wodę i gotujemy
( zbieramy szumowiny ).
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka z mięsem.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości.
Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie i wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
Komentarze