Pierś z kurczaka w cieście francuskim

4.5 (168 ocen)

Pierś z kurczaka inaczej....

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 piersi z kurczaka
    ½ papryki czerwonej
    6-8 plastrów sera żółtego
    10 pieczarek
    Sól, pieprz i przyprawa do kurczaka
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet pokroić na plastry, posypać solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka podsmażyć. Pieczarki wyczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć z cebulką.
  • 2. Ciasto francuskie rozwijamy, na środek ciasta układamy podsmażone mięso na to pieczarki ,paski papryki i ser żółty.
    Po bokach rozcinamy ciasto tworząc ok 6-8 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało.
  • 3. Gotowe smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-30 min. pieczemy w temp. 180'C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować