1 opakowanie ciasta francuskiego
2 piersi z kurczaka
½ papryki czerwonej
6-8 plastrów sera żółtego
10 pieczarek
Sól, pieprz i przyprawa do kurczaka
1 jajko
Pierś z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet pokroić na plastry, posypać solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka podsmażyć. Pieczarki wyczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć z cebulką.
2.Ciasto francuskie rozwijamy, na środek ciasta układamy podsmażone mięso na to pieczarki ,paski papryki i ser żółty.
Po bokach rozcinamy ciasto tworząc ok 6-8 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało.
3. Gotowe smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-30 min. pieczemy w temp. 180'C.
Komentarze