Ekspresowa fasolka po bretońsku

4.99 (198 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tano szybko i smacznie

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki fasoli białej
    2 pętka kiełbasy zwyczajnej
    kawałek wędzonego boczku
    1 cebula mała
    1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
    przyprawa do dań z fasoli
    majeranek
    sól, pieprz
    papryka mielona słodka
    olej lub masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ekspresowa fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, kiełbasę i boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć (w głębokiej patelni) na rozgrzanym maśle lub oleju do zarumienienia. Koncentrat pomidorowy rozmieszać w szklance wody zalać kiełbasę, dodać odsączoną fasolę i przyprawy wymieszać.
    Całość gotowć 5-10 minut na małym ogniu. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować