PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ekspresowa fasolka po bretońskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/47/ekspresowa-fasolka-po-bretonsku.jpeg816496http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ekspresowa-fasolka-po-bretonsku-2
2 puszki fasoli białej
2 pętka kiełbasy zwyczajnej
kawałek wędzonego boczku
1 cebula mała
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
przyprawa do dań z fasoli
majeranek
sól, pieprz
papryka mielona słodka
olej lub masło do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Ekspresowa fasolka po bretońsku
1.
Cebulę, kiełbasę i boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć (w głębokiej patelni) na rozgrzanym maśle lub oleju do zarumienienia. Koncentrat pomidorowy rozmieszać w szklance wody zalać kiełbasę, dodać odsączoną fasolę i przyprawy wymieszać.
Całość gotowć 5-10 minut na małym ogniu. Podawać z pieczywem.
Komentarze