Kapusta czerwona na ciepło

  • wyświetlono: 878 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

doskonała do wieprzowiny i drobiu

lenab
  • 10 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

1 mała kapusta czerwona
1 średnia cebula
150g boczek wędzony lub słonina wędzona
sól,pieprz,ocet,cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta czerwona na ciepło

  • 1. Kapustę poszatkować zalać niewielką ilością wody posolić gotować do miękkości.
    Boczek lub słonine pokroić w kostkę i wytopić na skwarki.Cebulę również posiekać w kostkę.
    Po ugotowaniu odcedzić kapustę, dodać surową cebulę, skwarki z tłuszczem, ocet, cukier, sól, pieprz i dusić wszystko razem na małym ogniu przez około 5 minut. Podawać na ciepło.

Porady

Do kapusty można dodać 1 starte jabłko.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

kghyh

Dodane przez: Magda_Z

Rzodkiewka na ciepło do obiadu

Bardzo dobrze smakuje z mięsem...

Buraczki na ciepło

Dodane przez: EwaSidor

Buraczki na ciepło z zasmażką

Bardzo dobra przystawka do obiadku...

image-1x83d44

Dodane przez: Apetyczna babeczka

BURACZKI NA CIEPŁO

O tym, że buraczki są pyszne i...

image-1iquy79

Dodane przez: Habibi Chi

Marchewka z groszkiem na ciepło

Pyszna słodka marchewka w towarzystwie...

image-26ab5ld

Dodane przez: ola2734

Buraczki na ciepło

Są bardzo smaczne

Buraki na ciepło

Dodane przez: Gregorhspeed

Buraki na ciepło

Po prostu świetne są! Nie, że przechwalamy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE