Pierś kurczaka z fasolką na ostro

5 (179 ocen)

  • 10 min

Propozycja jak z paru prostych składników wychodzi pyszna i efektowna potrawa

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej
    1 pierś kurczaka bądź indyka
    olej
    przyprawa kebab
    sól
    pieprz
    chili
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z fasolką na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę z łyżki oleju i przypraw ( ilość wg. upodobania)
    Pierś kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki polewamy marynatą , mieszamy.
    Wykładamy na patelnie, smażymy 5 min na wolnym ogniu.
    Dodajemy fasolkę i smażymy razem ok. 10 min

Porady

Zamiast mrożonej fasolki w czasie sezonu możemy użyć świeżej szparagowej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować