Podudzia z kurczaka na ostro

  • wyświetlono: 4661 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Miękkie, soczyste, rozpływające się w ustach, delikatnie pikantne mięsko.

IMG_4402
  • 180min

Składniki

6 szt podudzi z kurczaka

marynata:
2 łyżki miodu
4 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku pokrojony w plasterki
sok z 1/2 cytryny
szczypta ostrej mielonej papryki
szczypta tymianku suszonego
szczypta pieprzu mielonego

Sposób przygotowania przepisu:

Podudzia z kurczaka na ostro

  • 1. Składniki marynaty mieszamy w misce.
  • 2. Podudzia myjemy, wkładamy do marynaty i przykryte wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego wkładamy mięso razem z marynatą, przykrywamy i pieczemy do miękkości około 45 minut w temperaturze 170*C. Pod koniec naczynie odkrywamy, mięso polewamy wytworzonym sosem i dopiekamy bez przykrycia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczylakurczak pieczonyudka pieczonekurczak na ostro

Komentarze

Podobne przepisy

polędwiczki

Dodane przez: Ostra Na Słodko

" Polędwiczki z kurczaka na ostro "

Pyszne , soczyste polędwiczki z...

gotowe

Dodane przez: ziutula

porcje kurczaka z piekarnika na ostro

mięso jest aromartyczne, kruche...

Kurczak curry na ostro

Dodane przez: dagita

Kurczak curry na ostro

Moja pierwsza przygoda z kuchnią...

Ćwiartki z kurczaka pieczone na ostro

Dodane przez: Paulina1507

Ćwiartki z kurczaka pieczone na ostro

Ćwiartki z kurczaka pieczone na...

Podudzia kurczaka pieczone na młodej kapuście

Dodane przez: Jola1977-1977

Podudzia kurczaka pieczone na młodej kapuście

Danie bardzo smaczne i szybkie...

Podudzia przed pieczenim

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

Podudzia z kurczaka

Idealne na obiad

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE