REKLAMA

Podudzia z kurczaka na ostro

wyświetlono: 5052 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 1

Miękkie, soczyste, rozpływające się w ustach, delikatnie pikantne mięsko.

opublikowany: 27.07.2014
Udostępnij Pinterest
  • 3 godz.

Składniki:

  • 6 szt podudzi z kurczaka

    marynata:
    2 łyżki miodu
    4 łyżki sosu sojowego
    1 ząbek czosnku pokrojony w plasterki
    sok z 1/2 cytryny
    szczypta ostrej mielonej papryki
    szczypta tymianku suszonego
    szczypta pieprzu mielonego
Ocena:

(średnia 5 z 146 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszamy w misce.
  • 2. Podudzia myjemy, wkładamy do marynaty i przykryte wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego wkładamy mięso razem z marynatą, przykrywamy i pieczemy do miękkości około 45 minut w temperaturze 170*C. Pod koniec naczynie odkrywamy, mięso polewamy wytworzonym sosem i dopiekamy bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Podudzia z kurczaka na ostro wg.Skotki Dodane przez: agarybak76


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Bo-Bożena Bo-Bożena

Faszerowane podudzia z kurczaka

Danie proste i smaczne, jednak trochę pracochłonne

kategoria: Dania główne Kurczak pieczony opublikowany: 04.02.2020 | wyświetlono: 576 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Podudzia z kurczaka na słodko

Ktoś z Was lubi mięsa na słodko? No to wpadajcie po przepis. Szybki, prosty i mega smaczny!

kategoria: Dania główne opublikowany: 07.02.2020 | wyświetlono: 251 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Alina Andzia Moje profilowe

Podudzia z kurczaka w sosie własnym

To jeden z naszych ulubionych obiadów A ten sos obłęd .....

kategoria: Dania główne opublikowany: 14.11.2018 | wyświetlono: 76599 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE