Podudzia z kurczaka na ostro

4.94 (156 ocen)

  • 3 godz.

Miękkie, soczyste, rozpływające się w ustach, delikatnie pikantne mięsko.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 6 szt podudzi z kurczaka

    marynata:
    2 łyżki miodu
    4 łyżki sosu sojowego
    1 ząbek czosnku pokrojony w plasterki
    sok z 1/2 cytryny
    szczypta ostrej mielonej papryki
    szczypta tymianku suszonego
    szczypta pieprzu mielonego
Wystaw ocenę:

4.94 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Podudzia z kurczaka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszamy w misce.
  • 2. Podudzia myjemy, wkładamy do marynaty i przykryte wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego wkładamy mięso razem z marynatą, przykrywamy i pieczemy do miękkości około 45 minut w temperaturze 170*C. Pod koniec naczynie odkrywamy, mięso polewamy wytworzonym sosem i dopiekamy bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować