Pierś kurczaka pieczona z kalafiorem

4.48 (171 ocen)

  • 45 min

Błyskawiczny obiad dla całej rodziny, dzięki pieczeniu w folii, pierś nie wysycha i jest soczysta. Także polecam sprawdzony przepis.

  • 45 min

Składniki:



  • pierś kurczaka 1 duża sztuka
    tymianek świeży listki
    kalafior
    papryka słodka mielona
    sól himalajska
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka pieczona z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pierś umyć i podzielić na pół, natrzeć solą i pieprzem, posypać papryką, wierzch posypać listkami tymianku.

  • 2. Zawinąć w folię aluminiową wraz z różyczkami kalafiora i piec 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni , 10 minut przed końcem odkryć, aby pierś ładnie się zarumieniła, kalafior posolić.
  • 3. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kalafior Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować