Pierogi ze słodkim serem, śmietanką i brązowym cukrem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Tym razem słodka odmiana pierogów z twarogiem.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO :

    2 szklanki mąki
    3/4 szklanki wrzącej wody
    1 jajo

    FARSZ:

    25 dag zmielonego twarogu
    1 żółtko
    cukier waniliowy
    1 łyżka cukru

    PONADTO:

    śmietana
    cukier brązowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ze słodkim serem, śmietanką i brązowym cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki i gorącej wody i jaja zarobić ciasto.
  • 2. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować cienko ciasto, przykryć ścierką.
  • 3. Twaróg połączyć z cukrami i żółtkiem, dokładnie wyrobić.
  • 4. Szklanką wycinać kółka, na środek nakładać po łyżeczce farszu.
  • 5. Pierogi składać na pół i dokładnie zlepiać brzegi.
  • 6. Gotować partiami aż wypłyną i jeszcze kilka minut aż zrobią się miękkie. Od czasu do czasu zamieszać.
  • 7. Gotowe pierogi polać śmietanką i posypać cukrem kryształem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować