Pierogi ze szpinakiem i serem

4.5 (169 ocen)

Szpinak to niedoceniony przysmak. Ja go uwielbiam !

Składniki:

  • ciasto:
    pół kg mąki
    2 żółtka
    ok. pół szklanki ciepłej wody
    szczypta soli
    łyżka oliwy
    farsz:
    400 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
    100 g serka topionego
    kilka ząbków czosnku
    2 cebule
    sól, pieprz , ziele angielskie, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Cebulę i czosnek obieramy , drobno kroimy, podsmażamy na patelni. Dodajemy szpinak , smażymy chwilę. Dodajemy serek i przyprawy. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2. Do mąki dodajemy żółtko , sól i wodę. Zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy cienko, kubkiem wycinamy koła, napełniamy farszem , zlepiamy na pół.
  • 3. Wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem oliwy, gotujemy ok 5 minut od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować