Pierogi z soczewicą i wołowiną

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jestem typem poszukiwacza nietypowych rozwiązań kulinarnych, przez co często eksperymentuje w kuchni. Ostatnim moim nowym odkryciem są właśnie takie oryginalne pierogi. Smakują wspaniale.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki ciasta:
    Ciasto z kruchymi warstwami, biszkoptami i krówką
    Ten smakołyk nigdy się nie znudzi.
    Składniki ciasta:
    2,5 szklanki mąki pszennej
    Niepełna szklanka ciepłej wody
    Jajko
    2 łyżki oleju
    Szczypta soli
    Składniki farszu:
    Około 0,5 kg mielonego mięsa wołowego
    Szklanka ugotowanej zielonej soczewicy
    cebula
    2 ząbki czosnku
    Olej
    Przyprawa do mięsa wołowego
    Sól, pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z soczewicą i wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta dokładnie razem zagnieć i odstaw na około 20 minut. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodaj więcej mąki.
  • 2. W międzyczasie przygotuj farsz. Cebulę obierz, pokrój i usmaż na oleju. Mięso obsyp przyprawą i podsmaż na oleju. Następnie dolej wody, wrzuć rozgnieciony czosnek i duś mięso około 10-15 minut. Potem mięso wraz z soczewicą dodaj do cebuli. Farsz odsącz z nadmiaru płynu i przypraw solą i pieprzem.
  • 3. Ciasto cienko rozwałkuj. Nastepnie wykrój kółka i na każde nakładaj porcje farszu. Zlep dokładnie brzegi pierogów. Pierogi gotuj kilka minut w osolonym wrzątku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować