Pierogi z pasztetową

  • wyświetlono: 2687 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Moje córki Klaudia i Lenka zajadają się pierogami,a ja wprost uwielbiam dla nich gotować

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Renata Schwarz, Cierzpice
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1 kg mąki
● 2 jajka
● 30 dag pasztetowej
● olej
● sól

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi z pasztetową

  • 1. Mąkę przesiewamy na
    stolnicę. Wbijamy jajka, dodajemy
    2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki
    soli i wlewamy szklankę
    wody. Zagniatamy ciasto
    (powinno być niezbyt gęste
    i miękkie – w razie potrzeby
    dodajemy więcej mąki
    lub wo dy). Rozwałkowujemy,
    szklanką wykrawamy kółka
  • 2. Pasztetową kroimy w dużą
    kostkę i po jednej nakładamy
    na każde kółko. Zlepiamy jak
    pierogi. Gotujemy w osolonej
    wodzie z 2 łyżkami oleju. Odcedzamy,
    studzimy. Smażymy
    na oleju na złoty kolor.
PP_06-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

pierogi

Dodane przez: Babcia Tereska

PIEROGI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Takie pierogi mogą być daniem wigilijnym.

PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! )

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi

Mój sposób na perfekcyjne pierogi...

Pierogi z suszonymi grzybami

Dodane przez: mysza75

Pierogi z suszonymi grzybami

Pierogi z grzybami obowiązkowo...

pierogi z wątróbką

Dodane przez: mariosylwia

Pierogi z wątróbką

Tak przygotowane pierogi robiła...

pierogi

Dodane przez: Babcia Tereska

PIEROGI Z BANANAMI

Pierwszy raz robiłam z bananami...

Pierogi z kurczakiem

Dodane przez: Klaudia0318

Pierogi z kurczakiem

Pierogi uwielbiam :) Te są bardziej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE