" Babcine pierogi z pasztetową "

4.5 (161 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Pyszne Babcine pierogi z pasztetową i smażoną cebulką.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - mąka - 0,5 kg
    - jajko - 1 szt
    - pasztetowa drobiowa - 20 dag
    - sól - 1 łyżeczka
    - olej - 1 łyżka
    -cebula - 1 szt
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pasztet

" babcine pierogi z pasztetową " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę.

    Wbijamy jajko.

    Dodajemy 1 łyżkę oleju , łyżeczkę soli i 0,5 szklanki wody.

    Zagniatamy ciasto.

    Rozwałkowujemy.

    Wycinamy szklanką kółka.

    Pasztetową kroimy na kawałki.

    Układamy po kawałku na każdym krążku ciasta.

    Sklejamy formując pierogi z falbanką.

    Gotujemy do wypłynięcia w gorącej osolonej wodzie z odrobiną oleju.

    Podajemy ze smażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pasztet do smarowania

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować