Pierogi z kapustą kiszoną i pasztetową

4.49 (184 ocen)

smaczne i tanie

Składniki:

  • Na ciasto (robię zawsze na oko):
    ok. 30 dag mąki
    2 jajka
    ok. 1 szkl wody
    2 łyżki oleju
    szczypta soli

    Na farsz:
    1 kg kapusty kiszonej
    1/2 pasztetowej (wiejskiej)
    10 dag słoniny
    1 cebula
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kapusta kiszona Pasztet

Pierogi z kapustą kiszoną i pasztetową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Kapustę kiszoną wypłukać i ugotować do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Gdy wystygnie odcisnąć w dłoniach i drobno pokroić.
  • cebula 2. Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, następnie dodać drobno pokrojoną cebulę i zrumienić.
  • pasztetowa 3. Dodać pokrojoną pasztetową i smażyć do uzyskania jednolitej masy.
  • 4. Połączyć z kapustą, wymieszać (najlepiej rękami), poprawić do smaku solą i pieprzem.
  • zlepianie 5. Ciasto:
    Zarobić ciasto z wodą ,olejem i solą.Ciasto powinno być jednolite i delikatne.Rozwałkować,wykrawać krążki. Nadziewać farszem i zlepiać brzegi.
  • gotowanie 6. Gotować w osolonej i wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować