Pierogi z kapustą kiszoną i pasztetową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
Kapustę kiszoną wypłukać i ugotować do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Gdy wystygnie odcisnąć w dłoniach i drobno pokroić.
2.Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, następnie dodać drobno pokrojoną cebulę i zrumienić.
3.Dodać pokrojoną pasztetową i smażyć do uzyskania jednolitej masy.
4.Połączyć z kapustą, wymieszać (najlepiej rękami), poprawić do smaku solą i pieprzem.
5.Ciasto:
Zarobić ciasto z wodą ,olejem i solą.Ciasto powinno być jednolite i delikatne.Rozwałkować,wykrawać krążki. Nadziewać farszem i zlepiać brzegi.
6.Gotować w osolonej i wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju.
Komentarze