Pierogi z marchewką i cebulką

4.5 (180 ocen)

Bardzo przyjemne pierożki :) Nam smakowały

Składniki:

  • Ciasto (20 sztuk)
    1 szkl mąki
    1/3 łyżeczki soli
    łyżeczka oliwy
    ok 1/3 szkl dobrze ciepłej wody

    FARSZ (20 sztuk)
    1 duża marchew
    1 cebula
    łyżka miękkiego masła
    sól, pieprz do samku
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z marchewką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    ze składników zarobić ciasto. Wodę dodawać do mąki stopniowo, ponieważ może się okazć że będzie jej za dużo. Ma wyjść miękkie i elastyczne ciasto
  • 2. FARSZ:
    Marchew obrać i pokroić na 4 równe części. Wrzucić je do garnka z wodą i gotować 5 minut od momentu zagotowania. Potem wystudzić i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • 3. Na patleni roztopić masło. Usmażyć na nim pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebula będzie rumiana dodać marchew i podusić jeszcze chwilkę. Posolić i popieprzyć do smaku.
  • 4. Z ciasta wycinać kwadraciki. W srodek każdego układać farsz i zlepaić. Gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować