PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pierogi z kapustą i grzybamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/72/152e75218f5339b21f451d64f423feecb744cd4b.jpeg640480http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-81
Kapustę kiszoną ugotować na miękko , z 1/2 szklanką oleju . Pieczarki oczyścić , pokroić na drobno i smażyć na oleju . Grzyby suszone ugotować i przepuścić przez maszynkę na grubych oczkach do mielenia mięsa. Kapustę ugotowaną przecedzić i pokroić nożem na desce. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku . Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju na złoty kolor , na koniec dodać do farszu.
Przygotowanie ciasta:
1 kg mąki , 2 żółtka ,szklankę ciepłej wody , szczyptę soli i cztery łyżki oleju zagnieść i wyrobić . Następnie ciasto rozwałkować , szklanką wycinamy kółeczka potem w każde kółeczko wkładamy przygotowany wcześniej farsz , zlepić i uformować . Tak przygotowane pierożki gotować , w osolonej wodzie , aż wypłyną na wierzch.
Porady
Można podawać je podsmażane na oleju na patelni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze