PrzyslijPrzepis.plhttps://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pierogi z kapustą i grzybamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/16/pierogi-z-kapusta-i-grzybami.jpeg20481536https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-176
1/2 kg mąki
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki oleju
1 szklanka mleka
1/2 szklanki gorącej wody
1 kg kapusty kiszonej
2 szklanki grzybów suszonych
2 cebule
olej do przesmażenia cebuli
łyżeczka majeranku
łyżeczka pieprzu ziołowego
listek laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
sól
Sposób przygotowania przepisu:
Pierogi z kapustą i grzybami
1.
Kapustę zalać wodą, dodać listek, ziele, majeranek, pieprz i gotować. Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić w mniejsze części ( jeśli jest taka potrzeba ). Dodać do kapusty razem z wywarem. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do kapusty. Gotować do miękkości.
Kapustę wyłożyć na sito , żeby obciekła.
2.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i wałkować . Z placków wykrawać krążki . Na krążki nakładać farsz i zalepiać. Wrzucać na gotującą się , osoloną wodę. Po ok 3-4 minutach wyjmować i na chwilę zanurzać w zimnej wodzie . Odkładać na płaski półmisek.
Podawać np. odsmażane na oleju.
Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze