PIEROGI Z DYNIĄ I SEREM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pierogi na słodko w wersji z dynią i twarogiem w kakaowym cieście. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - 500g mąki +do podsypania
    - 1 czubata łyżka kakao
    - 0,5 łyżeczki soli
    - 1,5szkl ciepłej wody
    - 3 łyżki oleju.
    FARSZ:
    - 80dag obranej dyni
    - 40dag twarogu
    - 4 łyżki cukru
    - cynamon
    - olej.
    ORAZ:
    - śmietana lub jogurt naturalny
    - cukier.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z dynią i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: mąkę, kakao i sól przesypujemy na stolnicę robimy dołek wlewamy olej, stopniowo wodę i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na kilkanaście minut, aby odpoczęło.
  • 2. Farsz: dynię kroimy w kostkę, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i skrapiamy olejem. Pieczemy 20 minut w 180°C. Studzimy. Twaróg razem z dynią rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy do smaku cukrem i cynamonem.
  • pIierogi z dynią i serem 3. Ciasto rozwałkowujemy, na jednej połowie zaznaczamy szklanką kółka, nakładamy na nie farsz, nakładamy drugą połowę ciasta i wykrawamy szklanką pierogi a następnie brzegi zlepiamy. Gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia w lekko osolonej wodzie. Polewamy śmietaną lub jogurtem i ewentualnie posypujemy cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Dynia Kakao Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować