Pierogi z bakłażanem

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Będąc we Włoszech jadłam podobne pierogi i od tej pory próbowałam ugotować takie same.

  • 20 min

Składniki:

  • ciasto:
    250 g mąki
    2 jajka
    łyżka oliwy
    sól
    woda

    nadzienie:
    mały bakłażan
    mała cukinia
    garść suszonych pomidorów
    bułka tarta
    oregano, sól, pieprz

    masło i świeżo starty parmezan do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, przykryć i odłożyć.
  • 2. Bakłażan i cukinię pokroić w plastry i zgrillować. Ostudzić. Przekręcić przez maszynkę do mięsa. Suszone pomidory pokroić w drobniutką kostkę. Wymieszać razem z bakłażanem i cukinia. Dodać przyprawy i 2 łyżki bułki tartej. Nadzienie musi mieć dosyć zwarta konsystencję.
  • 3. Ciasto rozwałkować i łyżeczką nakładać nadzienie i lepić pierogi. Gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Polać masłem i posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować