Cieciorka z bakłażanem

5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taką cieciorkę można podawać na ciepło i na ciepło. Ja swoją porcję zabrałam do pracy na drugie śniadanie. Smaczna alternatywa dla kanapek.

Składniki:

  • 200g cieciorki
    1 cebula
    1/2 bakłażana
    1 chilli
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki natki pietruszki
    1/2 słoiczka suszonych pomidorów
    sok z cytryny
    sól
    pieprz czarny

Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Cieciorka z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę przepłukać i zalać zimną wodą, tak aby cała była zakryta. Moczyć przez całą noc. Wodę lekko osolić i gotować do miękkości ok 1,5 godziny. Bakłażana pokroić na cząstki i oprószyć solą. Kiedy puści sok opłukać i osuszyć. Smażyć na suchej patelni, aż się przyrumieni. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni z posiekanym czosnkiem i chilli. Smażyłam na oliwie spod suszonych pomidorów. Dodać bakłażana, cieciorkę, natkę pietruszki i posiekane suszone pomidory. Skropić sokiem z cytryny i ewentualnie doprawić. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Sałata Suszone pomidory Ciecierzyca

Notka redakcyjna

PPWS_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować