Piernikowe choinki

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W takim kształcie zachęcą do spróbowania. Dla małych i dla dużych. Mięciutkie pierniczki to tradycja.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 25 dag margaryny

    - 4 jajka

    - 3/4 szklanki cukru

    - 1 łyżka miodu prawdziwego

    - 1 cukier waniliowy

    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej

    - 1,5 szklanki mąki tortowej

    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    - 1 łyżka przyprawy do piernika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Piernikowe choinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Dodajemy miód i przyprawę do piernika, ucieramy. Dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie ucieramy.
  • 2. Do formy silikonowej nakładamy po porcji ciasta.
  • 3. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciastka sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy. Ostudzone wyjmujemy z formy. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować