Pierniki nadziewane czekoladą i powidłem śliwkowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bez domowych pierniczków nie wyobrażam sobie świąt

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    - 2 szklanki mąki tortowej
    - 0,5 szklanki miodu
    - 1/4 szklanki oleju
    - 1 jajko
    - 1 łyżka margaryny
    - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
    - 3 łyżki cukru
    - 0,5 opakowania przyprawy do piernika

    Dodatkowo:
    - 0,5 słoika powidła śliwkowego
    - 50 g mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierniczki

Pierniki nadziewane czekoladą i powidłem śliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę, miód, cukier i przyprawę do piernika dajemy do garnka. Zagotowujemy i studzimy. Do miski dajemy wszystkie składniki (to co zagotowaliśmy i wszystkie pozostałe z listy na ciasto) i zagniatamy ciasto. Odstawiamy je do lodówki na około godzinkę. Po upływie czasu wałkujemy ciasto i wykrawamy pierniczki. Na środek dajemy trochę powidła i pół kostki czekolady, przykładamy drugim piernikiem.
  • 2. Pieczenie: Pierniczki układamy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem i pieczemy w 170 stopniach przez około 20- 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować