Pierniczki na ostatnią chwilę

4.5 (174 ocen)

Pyszne i aromatyczne

Składniki:


  • 500g mąki
    120g masła
    1/2 szklanki miodu
    120g cukru
    1 jajko
    3 łyżki przyprawy do piernika
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery Pierniczki

Pierniczki na ostatnią chwilę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • DSC_0374 1. Miód, masło i cukier podgrzej w rondelku. Przestudź masę. Wbij jajko i wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Rozwałkuj i wytnij dowolne wzorki. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

    Ostudzone pierniczki włóż do puszki. Zamknij. Po 2-3 dniach będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować