Miękkie pierniczki na ostatnią chwilę

4.53 (222 ocen)

  • 50 min

Miękkie pierniczki do zrobienia na ostatnią chwilę. Są gotowe do jedzenia nawet zaraz po upieczeniu.

  • 50 min

Składniki:

  • porcja na ok. 80 szt.
    80 g miękkiego masła
    1/2 szklanki miodu
    1/2 szklanki cukru
    1 duże jajko
    3 szklanki mąki pszennej (400 g)
    1 zaokrąglona łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu
    1 zaokrąglona łyżeczka przyprawy do piernika
    1/4 łyżeczki soli
    1 łyżka jogurtu naturalnego

Wystaw ocenę:

4.53 (222 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Pierniczki

Miękkie pierniczki na ostatnią chwilę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać masło, miód, jajko, sodę, cynamon, przyprawę do piernika, sól i jogurt, wyrobić jednolite ciasto. Odstawić na pół godziny. Rozwałkować na grubość ok. 3 mm, wykrawać dowolne kształty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 8-10 minut.
    Wystudzone można polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować