Pieczone ziemniaki

4 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Znudziły Ci się gotowane ziemniaki, nie masz pomysłu na coś nowego, oto przepis dla Ciebie. Ziemniaki z aromatycznym boczkiem. Skuś się.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 10 ziemniaków dużych
    • 1 cebula
    • ½ kg ziemniaków
    • 20 dag. pieczarek
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 10 dag sera żółtego
    • 2 łyżki ketchupu
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • 1 łyżka przyprawy do ziemniaków
    • pieprz
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków

Pieczone ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obierasz, myjesz, kroisz wzdłuż na połówki, robisz łyżeczką otwór. Ziemianki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczesz 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
  • grzyby 2. Cebulę obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki. Doprawiasz solą oraz pieprzem. Grzyby przekładasz do naczynia, dodajesz ser żółty straty na tarce o dużych oczkach oraz ketchup.
  • farsz 3. Farszem napełniasz otwory każdego ziemniaka.
    Ziemniaki zapiekasz 10 minut w piekarniku w 180 °C.
  • danie 4. . Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować