Zdradzę Wam sposób na przygotowanie faszerowanych udek. Mięso drobiowe jest najbardziej popularne, ponieważ jest delikatne i świetnie komponuje się z wieloma składnikami, które kuszą nie tylko wyjątkowym aromatem, ale i smakiem.
Pieczone udka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka myję, osuszam, usuwam kości ostrym nożem odcinam mięso od kości, zaczynając od szerszej części mięsa. Mięso doprawiam przyprawą gyros oraz solą.
2.Cebulę, czosnek obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzybami faszeruję udka, zwijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.
3.Udka układam w rękawie do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4.Do grzybów, które nam zostały dodaję koncentrat pomidorowy oraz musztardę, chwilkę smażę i układam na dnie naczynia.
Na pieczarkach układam upieczone udka.
Komentarze