Pieczone udka z pieczarkami

4.75 (4 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zdradzę Wam sposób na przygotowanie faszerowanych udek. Mięso drobiowe jest najbardziej popularne, ponieważ jest delikatne i świetnie komponuje się z wieloma składnikami, które kuszą nie tylko wyjątkowym aromatem, ale i smakiem.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 7 udek kurczaka
    • 2 łyżki przyprawy Gyros
    • 1 cebula
    • 1 kg pieczarek
    • 2 ząbki czosnku
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka musztardy
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Udziec

Pieczone udka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Udka myję, osuszam, usuwam kości ostrym nożem odcinam mięso od kości, zaczynając od szerszej części mięsa. Mięso doprawiam przyprawą gyros oraz solą.
  • farsz 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzybami faszeruję udka, zwijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.
  • udka 3. Udka układam w rękawie do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • grzyby 4. Do grzybów, które nam zostały dodaję koncentrat pomidorowy oraz musztardę, chwilkę smażę i układam na dnie naczynia.
    Na pieczarkach układam upieczone udka.
  • danie 5. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Imieniny Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować