- 4 kotlety ze schabu
- 4 plastry sera
- pasztet do smarowania
- 8 pomidorków koktajlowych lub 2 zwykłe, średniej wielkości pomidory
- świeże zioła : bazylia, tymianek
- mąka, jajko, bułka tarta do panierki
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Pieczone schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety myjemy, osuszamy, rozbijamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Dokładnie tak jakbyśmy chcieli usmażyć zwykłe schabowe i tak też robimy- smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu smarujemy pasztetem ( dość grubą warstwą) układamy na to ser żółty, przekrojone na pół pomidorki i posypujemy pociętymi ziołami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160C ( termoobieg) i pieczemy ok. 15 min.
Komentarze