Pieczone schabowe

0 (0 ocen)

Schabowe w zupełnie nowej odsłonie

Składniki:

  • - 4 kotlety ze schabu
    - 4 plastry sera
    - pasztet do smarowania
    - 8 pomidorków koktajlowych lub 2 zwykłe, średniej wielkości pomidory
    - świeże zioła : bazylia, tymianek
    - mąka, jajko, bułka tarta do panierki
    - sól, pieprz do smaku
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Pieczone schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety myjemy, osuszamy, rozbijamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Dokładnie tak jakbyśmy chcieli usmażyć zwykłe schabowe i tak też robimy- smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu smarujemy pasztetem ( dość grubą warstwą) układamy na to ser żółty, przekrojone na pół pomidorki i posypujemy pociętymi ziołami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160C ( termoobieg) i pieczemy ok. 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować