Pieczona dynia

4.49 (144 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Znakomita przekąska dla wielbicieli dyń.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dynia hokkaido
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki bazylii,
    1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    8 - 10 łyżek oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona dynia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię myję pod bieżącą wodą, kroje na 4 części. Z każdej części wydrążam łyżką miąższ z nasionami. Oczyszczoną dynię kroję w plastry. Na dużą blachę od piekarnika wykładam dynię, posypuję przyprawami, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszam z oliwą. Dynię piekę 40 minut w temperaturze 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować