Pieczeń z mięsa mielonego z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna pieczeń z fasolą czerwoną zadowoli fanów chili con carne i nie tylko. Sprawdzi się jako dodatek mięsny do dań obiadowych na ciepło. Na zimno świetnie smakuje z domowymi bułkami i ogórkiem kiszonym :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
    puszka fasoli czerwonej
    1 fioletowa cebula
    1 ząbek czosnku
    1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do chili con carne
    0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego suszonego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    płatki chili lub mielone chili
    1 jajko
    około 3 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Dodatki

Pieczeń z mięsa mielonego z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę z puszki płuczemy na sitku pod bieżącą wodą i zostawiamy do odcieknięcia.
    Cebulę i natkę pietruszki drobno kroimy.
    Czosnek możemy pokroić lub przecisnąć przez praskę.
    W misce wyrabiamy mięso i wszystkie podane składniki.
    Całość przekładamy do małej keksówki (11 x 24 cm), wysmarowanej olejem i obsypanej bułką tartą. Pieczeń po wierzchu możemy posypać kminkiem lub tymiankiem.
    Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Mięso mielone Mięso Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować