Pieczeń z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja na kanapki to pieczeń z jajkiem. Pamiętam jak moja mama przygotowałam takie mielone z jajkiem .
Nie dość że świetnie pasuje na obiad do ziemniaków i mizeri to na zimno do kanapek pychota.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe
    5-6 jajek
    Papryka czerwona słodka
    Majeranek
    Czosnek granulowany
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo studzimy i obieramy.
    Do miski wkładamy mięso mielone przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Połowę tak przygotowanego mięso wkładamy do foremki (spód posypałam sezamem)robimy wgłębienie układamy jajka i przykrywamy drogą częścią mięsa. Wierzch posypujemy pieprzem świeżo mielonym ostrą papryką i majerankiem.
    Pieczemy w 180st. ok.45-60 min.
    SMACZNEGO

    Z tej ilości wyszła mi foremka o rozmiarach 31/10cm
    o października
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować