Pieczeń z grzybami.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Domowa pieczeń do chleba,do której użyłam prawdziwków.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    3 jajka
    1 bułka namoczona i odciśnięta
    3 ząbki czosnku
    sól,pieprz

    Nadzienie:
    30 dag dowolnych grzybów(pieczarki,mrożone grzyby leśne)
    1 mała cebula
    sól,pieprz
    olej do smażenia

    Dodatkowo:
    aluminiowa foremka do pieczenia
    łyżka oleju
    łyżka bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki Kanapki

Pieczeń z grzybami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić z czosnkiem i odciśniętą bułką.Dodać jajka,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.
  • 2. Jeżeli mamy pieczarki obrać ,umyć i drobno pokroić,mrożone grzyby rozmrozić.Cebule obrać i pokroić w kostkę,udusić z grzybami na oleju.Przyprawić do smaku solą i pieprzem ,wystudzić.
  • 3. Foremkę posmarować olejem i posypać bułką tartą.Wyłożyć połowę masy mięsnej,warstwę grzybów i resztę mięsa.Piec około 1 godzinę i 15 minut,w temperaturze 170 stopni.
  • 4. Upieczone wystudzić i wyjąć z formy.

Porady

Mięso będzie upieczone gdy,boki będą odchodziły od formy,a z wierzchu ładnie się zrumieni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować