Pieczeń z grzybami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zmielić z czosnkiem i odciśniętą bułką.Dodać jajka,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.
2.Jeżeli mamy pieczarki obrać ,umyć i drobno pokroić,mrożone grzyby rozmrozić.Cebule obrać i pokroić w kostkę,udusić z grzybami na oleju.Przyprawić do smaku solą i pieprzem ,wystudzić.
3.Foremkę posmarować olejem i posypać bułką tartą.Wyłożyć połowę masy mięsnej,warstwę grzybów i resztę mięsa.Piec około 1 godzinę i 15 minut,w temperaturze 170 stopni.
4.Upieczone wystudzić i wyjąć z formy.
Porady
Mięso będzie upieczone gdy,boki będą odchodziły od formy,a z wierzchu ładnie się zrumieni.
Komentarze