Pieczeń z grzybami

  • wyświetlono: 95 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dobra na ciepło z ziemniakami lub na zimno do kanapek.

DSC_0795
  • 10 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

500 g zmielonej szynki wieprzowej
500 g grzybów leśnych
1 cebula
100 g zielonej soczewicy
1 jajko
1 łyżka natki pietruszki
sól, pieprz
słodka papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń z grzybami

  • 1. Grzyby pokroić i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 5 minut, odcedzić. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać grzyby i natkę pietruszki, posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Soczewice ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Mięso wymieszać z grzybami, jajkiem i przyprawami. Przełożyć do keksówki, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około godzinę. Podawać na ciepło z ziemniakami lub na zimno do kanapek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wieprzowinagrzyby leśnesoczewicapieczeńgrzybyszynka wieprzowajesieńdo kanapekz piekarnika

Komentarze

Podobne przepisy

pstrag

Dodane przez: PolskaGotuje

Pieczony pstrąg z grzybami

Danie z kuchni Bieszczadów

Uszka z grzybami

Dodane przez: Futka

Uszka z grzybami

Przepis na smakowite uszka z grzybami...

Pieczone gołąbki z kaszą, grzybami i sosem pomidorowym

Dodane przez: Ewelina Marcin

Pieczone gołąbki z kaszą, grzybami i sosem...

Chrupiąca kasza gryczana połączona...

Dodane przez: razola

Pieczony schab z grzybami

To danie bardzo często króluje...

Gulasz wieprzowy z grzybami

Dodane przez: bogusia82

Gulasz wieprzowy z grzybami

W tym roku sezon grzybowy mamy...

Krokiety z lesnymi grzybami

Dodane przez: kada

Krokiety z leśnymi grzybami

Klasyczne krokiety z aromatycznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE