Pieczeń kanapkowa z suszonym szczypiorkiem

0 (0 ocen)

W moim domu bardzo często przyrządza się różne domowe wędliny na kanapki, ostatnio przygotowałam tą pyszną pieczeń z mięsa mielonego. Dodałam do niej suszony szczypiorek oraz przyprawy, wyszła bardzo aromatyczna.

Składniki:

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki
    3 łyżki suszonego szczypiorku
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki pektosoli
    1 łyżeczka żelatyny
    0,5 łyżeczki płatków chili
    0,5 łyżeczki gorczycy
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    50 ml. zimnej wody
    Dodatkowo:
    Foremka aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń kanapkowa z suszonym szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy suszony szczypiorek oraz wszystkie przyprawy, wlewamy zimną wodę. Masę dokładnie wyrabiamy i przekładamy do foremki aluminiowej, wierzch wyrównujemy łyżką maczaną w zimnej wodzie. Foremkę z mięsem zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pozostawiamy do ostudzenia, przed krojeniem wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować