PIECZEŃ FILIPIŃSKA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo podobna do pieczeni rzymskiej, smaczna propozycja na obiad.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego (dobrze gdy jest mieszane wieprzowo - wołowe)
    4 łyżki sera żółtego startego na wiórki
    1/2 szklanki kiszonego ogórka startego na wiórka
    1 papryka surowa
    1 łyżeczka musztardy
    1 ząbek czosnku - przeciśnięty przez praskę
    1 jajko
    2-3 łyżki bułki tartej
    1 cebula
    tłuszcz
    sól, pieprz,

    Sos:
    1 szklanka wody
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżka ketchupu
    mąka do zagęszczenia sosu
    1 cebula
    tluszcz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń filipińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1j21gwh 1. Cebulę obrać pokroić na małe kawałeczki, zeszklić na tluszczu.Dodac do miesa. Paprykę oczyścić posikać drobno. Wszystkie składniki dokladnie wymieszać, uformować wałek. Piec w podłużnej blaszce - keksówce - w temp. 180 stopni, około 1 godziny. Po upieczeniu polać sosem.
  • 2. Sos:
    Cebulę zeszklić na tłuszczu, z wszystkich sładników ugotować sos, zagęścić mąką. Polać pieczeń.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować