Pieczarkowo mięsne danie

4.5 (155 ocen)

  • 40 min

Jedzonko mięsno pieczarkowe miałam trochę tego ,trochę tego a trzeba było zrobić dużo jeść:).

  • 40 min

Składniki:

  • pieczarki duże ok 20 szt
    mięso mielone 30 dag
    mięso wieprzowe 30 dag
    cebula 2 szt
    ziele angielskie 2-3 szt
    koncentrat pomidorowy ok2 łyżek
    liść laurowy
    sól
    pieprz
    olej
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarkowo mięsne danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać, pokroić w grubsze plastry. Mięso umyć pokroić na kawałki, obtoczyć w mące. Cebulę obrać, pokroić, położyć na sicie i sparzyć wrzątkiem.

    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć przygotowane mięso. Przełożyć do rondla i podlać wodą. Przesmażyć też część przygotowanych pieczarek i razem z pozostałymi dodać do mięsa. Dodać cebulę i przyprawy. Posolić i gotować ok 20 min. Z mięsa mielonego odrywać kawałki widelcem i dodać do rondla. Przez ok 10 min dusić pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy i ostrożnie wymieszać. Doprawić do smaku i razem chwilę gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować