Piankowa kanapka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie i puszyste niczym chmurka ciasto Piankowa kanapka.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Herbatniki Petit Buree 250g
    Paczka rurek z kremem 260g
    500 ml śmietany 30%
    Dwie galaretki o ulubionym smaku
    Dwie szklanki wrzątku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Piankowa kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, pozostawić do ostudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić mikserem na sztywno, następnie miksując dolewać powoli ostudzoną całkowicie (ale płynną) galaretkę. Ubić do połączenia składników. Masę wstawić na kilka minut do lodówki, aby lekko zaczęła tężeć. Następnie wyjąć i podzielić na dwie części.
  • 2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć herbatniki. Na herbatniki wyłożyć połowę masy, wierzch wyrównać łyżką. Następnie ułożyć warstwę rurek z kremem (ciasno, jedna przy drugiej). Rurki przykryć drugą połową masy, wyrównać. Wierzch ciasta przykryć herbatnikami. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki, by masa stężała i herbatniki z rurkami zmiękły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować