Pesto z rukoli z pistacjami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i zdrowe pesto z rukoli z dodatkiem pistacji to doskonały dodatek nie tylko do dań z makaronu, ale również do mięs czy wypieków. Niewątpliwą jego zaletą jest też krótki czas przygotowania :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 60 g obranych pistacji
    2) 100 g rukoli
    3) 90 g sera grana padano lub innego twardego
    4) świeżo mielony pieprz czarny
    5) sól
    6) 150 g oleju rzepakowego albo oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Pasty

Pesto z rukoli z pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pistacje prażymy na suchej patelni.
  • 2. Ser ścieramy na drobnej tarce, dodajemy do niego rukolę, uprażone pistacje, szczyptę soli i pieprz czarny świeżo mielony i wszystko rozdrabniamy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji, ale tak aby były wyczuwalne grudki orzechów. W trakcie miksowania dolewamy olej albo oliwę.

Porady

Opcjonalnie do pesto można dodać 1-2 ząbki czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować