Pekinka na gorąco

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Gęsta i pożywna zupa, pełna pysznych warzyw.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 cebula
    8 brązowych pieczarek
    1/2 żółtej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    1kg pomidorów rzymskich
    1 mała cukinia
    oliwa

    sól, pieprz, strąk suszonego chili, suszona bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pekinka na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy oliwę, na której smażymy pokrojoną cebulę i pieczarki, lekko solimy
  • 2. kapustę pekińską pozbawiamy głaba, kroimy, płuczemy. Opłukaną i pokrojoną kapustę dodajemy do podsmażonych pieczarek. Dusimy razem ze strąkiem chili
  • 3. W czasie gdy kapusta się dusi na małym ogniu, myjemy papryki i cukinię. Warzywa kroimy w kostkę i dusimy razem z kapustą
  • 4. Pomidory myjemy, nacinamy i sparzamy. Obrane i pokrojone dodajemy do kapusty. Dusimy przez około 15 minut, tak by pomidory utworzyły sos. Po wyłączeniu doprawiamy pieprzem, bazylią i solą, Gotowe danie posypujemy zieleniną

Porady

ja użyłam brązowe pieczarki ,ale można wykorzystać dowolne grzyby, które lubimy * powstały twór jest dla mnie gęstą zupą, która przypomina trochę miks leczo z młodą kapustą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować