Pekinka na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozgrzewamy oliwę, na której smażymy pokrojoną cebulę i pieczarki, lekko solimy
2.kapustę pekińską pozbawiamy głaba, kroimy, płuczemy. Opłukaną i pokrojoną kapustę dodajemy do podsmażonych pieczarek. Dusimy razem ze strąkiem chili
3.W czasie gdy kapusta się dusi na małym ogniu, myjemy papryki i cukinię. Warzywa kroimy w kostkę i dusimy razem z kapustą
4.Pomidory myjemy, nacinamy i sparzamy. Obrane i pokrojone dodajemy do kapusty. Dusimy przez około 15 minut, tak by pomidory utworzyły sos. Po wyłączeniu doprawiamy pieprzem, bazylią i solą, Gotowe danie posypujemy zieleniną
Porady
ja użyłam brązowe pieczarki ,ale można wykorzystać dowolne grzyby, które lubimy
* powstały twór jest dla mnie gęstą zupą, która przypomina trochę miks leczo z młodą kapustą
Komentarze