Młoda kapusta na gorąco

  • wyświetlono: 6264 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tylko młoda kapusta smakuje tak wyjątkowo.

bieniaszka
  • 40min

Składniki

główka młodej kapusty
pęczek koperku
pęczek zielonej pietruszki
1 ziele angielskie
1 liść laurowy
łyżka smalcu (ewentualnie masła)
1 łyżka mąki
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
kminek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta na gorąco

  • 1. Kapustę drobno poszatkować i nasolić. Odcisnąć z nadmiaru wody.
  • 2. Koperek i pietruszkę drobno posiekać.
  • 3. W rondlu rozgrzać tłuszcz, dodać kapustę,ziele, liść laurowy, koperek, pietruszkę. Dusić na małym ogniu do miękkości. W śmietanie rozrobić mąkę, dolać łyżkę wody - dobrze wymieszać. Połączyć z kapustą. Na końcu doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylakminekdanie bezmięsnekopermłoda kapustapietruszka zielona
 

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z pomidorami

Dodane przez: mariwanna

Młoda kapusta z pomidorami

Duszona kapusta w pomidorach -...

Młoda kapusta

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Młoda kapusta

Klasyka polskiego stołu,królowa...

Roladki z młodą kapustą

Dodane przez: Jaga85

Roladki z młodą kapustą

To pyszne obiadowe mięsko. Młodą...

młoda kapusta ze smaczkiem

Dodane przez: mariosylwia

Młoda kapusta z kiełbasą

:-) Gorąco polecam (-:

Młoda kapusta z chorizo

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Młoda kapusta z chorizo

Od jakiegoś czasu myślałam już...

Młoda kapusta po chłopsku

Dodane przez: justi2401

Młoda kapusta po chłopsku

Bardzo sycąca i smaczna, młoda...