Pękające kule

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwy i szybki przepis dla całej rodziny
Do jego przygotowania potrzebujemy
4 szt pyzy na pare
2 szt pieczarki
1 szt cebula
1 pierś z kurczaka
szczypiorek
20 dag sera żółtego
śmietana 18 % gęsta
1 ser topiony
przyprawy : sól, pieprz, 1 łyżka bazylia, 1 łyżka oregano, 0.5 łyżeczki papryka ostra.

Na rozgrzana patelnie kładziemy pokrojoną cebule i pieczarki, smażymy aż uzyska złocisty kolor. Następnie smażymy mięso, gdy mięso jest już usmażone dodajemy śmietanę, serek topiony, odrobinę wody w zależności od uznania co do gęstości oraz przyprawy. Mieszamy i chwile gotujemy na małym ogniu. Pyzę przekrawamy na pół i do środka wkładamy farsz, następnie zamykamy pyzę sypiemy serkiem żółtym oraz szczypiorkiem możemy również polać trochę farszem w zależności od gustu.
Moja rodzina uwielbia to proste szybkie danie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szt pyzy na pare
    2 szt pieczarki
    1 szt cebula
    1 pierś z kurczaka
    szczypiorek
    20 dag sera żółtego
    śmietana 18 % gęsta
    1 ser topiony
    przyprawy : sól, pieprz, 1 łyżka bazylia, 1 łyżka oregano, 0.5 łyżeczki papryka ostra.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pyzy

Pękające kule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pękające Kule 1. 4 szt pyzy na pare
    2 szt pieczarki
    1 szt cebula
    1 pierś z kurczaka
    szczypiorek
    20 dag sera żółtego
    śmietana 18 % gęsta
    1 ser topiony
    przyprawy : sól, pieprz, 1 łyżka bazylia, 1 łyżka oregano, 0.5 łyżeczki papryka ostra.

Porady

Idealna dla dzieci

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować