Bardzo łatwy i szybki przepis dla całej rodziny
Do jego przygotowania potrzebujemy
4 szt pyzy na pare
2 szt pieczarki
1 szt cebula
1 pierś z kurczaka
szczypiorek
20 dag sera żółtego
śmietana 18 % gęsta
1 ser topiony
przyprawy : sól, pieprz, 1 łyżka bazylia, 1 łyżka oregano, 0.5 łyżeczki papryka ostra.
Na rozgrzana patelnie kładziemy pokrojoną cebule i pieczarki, smażymy aż uzyska złocisty kolor. Następnie smażymy mięso, gdy mięso jest już usmażone dodajemy śmietanę, serek topiony, odrobinę wody w zależności od uznania co do gęstości oraz przyprawy. Mieszamy i chwile gotujemy na małym ogniu. Pyzę przekrawamy na pół i do środka wkładamy farsz, następnie zamykamy pyzę sypiemy serkiem żółtym oraz szczypiorkiem możemy również polać trochę farszem w zależności od gustu.
Moja rodzina uwielbia to proste szybkie danie.