PATISONY MARYNOWANE

  • wyświetlono: 1284 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Patisony marynowane są fajną przystawką,zakąską lub dodatkiem do dań mięsnych.Przepis pochodzi z książki ''Przetwory Siostry Anastazji ''

suzana
  • 20min

Składniki

Składniki :

młode patisony
koper
czosnek
Zalewa:
4 szklanki wody
1/2 szklanki octu
5 łyżek cukru
2 łyżki soli
ćwiartka cebuli
1 łyżka ziaren gorczycy
1 marchewka pokrojona w plastry

Sposób przygotowania przepisu:

PATISONY MARYNOWANE

  • 1. Patisony oczyścić ,większe przekroić i ułożyć w słoikach.Do każdego słoika włożyć 2 ząbki czosnku i gałązkę kopru.Przygotować zalewę z podanych składników.Gorącą zalać patisony ,zakręcić szczelnie i pasteryzować jeszcze 5 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaPrzetworydania z patisona

Komentarze

Podobne przepisy

Marynowana rzodkiewka

Dodane przez: jolantagłówka

Marynowane rzodkiewki

Mój sposób na to, by zatrzymać...

Patison w ostrej zalewie

Dodane przez: AnetaSłużałek

Patison w ostrej zalewie

Są bardzo dobre do obiadu

Patisony w zalewie

Dodane przez: JOANNA 55a

Patisony w zalewie

smaczne, przepis mam od Ani J.

Patison w sosie słodko-kwaśnym

Dodane przez: Sorensen

Patison w zalewie słodko-kwaśnej

Patison trochę inaczej

Patisony z miętą i pietruszką

Dodane przez: JustKuchcik

Patisony z miętą i pietruszką

Patisony w zalewie octowej poprzez...

Papryka marynowana

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana

Każdego roku marynuję paprykę,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE